Robot grippers, slijtvast en krasvast 3D geprint in Onyx – microvezel-versterkt nylonbestand tegen chemische invloeden

18 januari 2022

In productieautomatisering is er regelmatig behoefte aan specifieke grijpers voor op robotarmen. Deze grijpers kunnen onderdelen oppakken, verplaatsen en roteren. Bij repeterende beweging is een perfecte pasvorm een vereiste. Vaak speelt ook slijtvastheid en krasvastheid een belangrijke rol. Maatvastheid zorgt daarbij voor beperking van frictie voorkomen van ongewenste trillingen.

Voor de bovengenoemde toepassingen ontwerp, modificeer en print ik grijpers welke ik vervolgens in een hoogwaardige 3D printer in Onyx materiaal vervaardig. Dit materiaal is hoogwaardig van kwaliteit, heeft industriële eigenschappen en kan repeteerbaar geproduceerd worden. Met andere woorden: vandaag lever ik een 3D print en als er over 6 maanden een vervangend exemplaar nodig is, lever ik een identieke versie in hetzelfde materiaal.

De levertijd is afhankelijk van de fysieke omvang van het te printen object of batch van objecten en de bezetting van machine. Doorgaans zit er tussen de aanvraag en levering van dit soort grijpers een levertijd van 3-5 werkdagen. Voor repeterende opdrachten zet ik indien gewenst een bibliotheek op, zodat voor de aanvraag alleen het typenummer, gewenste aantal en gewenste levertijd doorgegeven hoeft te worden.