Ontwerp en realisatie Arduino Every Master Engine V2.3 PCB printplaat

13 augustus 2021

In een aantal recente prototype projecten wordt regelmatig functionaliteit hergebruikt. Geïnspireerd door de Arduino IoT Explore kit vond ik het tijd een eigen multifunctionele printplaat te ontwerpen waarin deze herbruikbare functionaliteiten gebundeld worden. Dit vormt de basis voor een ontwikkelpad, een herbruikbare functiebibliotheek en een verdere professionaliseringsslag in het ontwikkelen van prototypen. 

Compatibel met de Arduino Nano, Every BLE Sense en Every BLE IoT biedt deze custom made printplaat met een footprint van slechts 90x22mm de combinatie van een Real Time Clock, I2C, 2 analoge inputs en 4 digitale input/outputs. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld LED NeoPixels aan te sturen, maar ook Solid State relais, stappenmotoren en LCD displays.

Snel, stabiel en schaalbaar ontwikkelen van printplaten vereist praktische kennis van componenten, schakelingen, connectoren, montagemogelijkheden en kan ingepast worden in 3D design van behuizing en koppeling naar elektromechanische opstellingen. Een zeer welkome aanvulling aan mijn BotBerg dienstenpakket. Wordt vervolgd wanneer de PCBs later deze maand afgeleverd worden.