Kennisuitwisseling met ONE WORLD Citizens uit Kenia, Rwanda en Nepal

10 juni 2022

Kennis delen vergroot het vermogen om te innoveren. Vanuit mijn rol bij de SPARK Makers Zone vind ik het leuk om anderen te enthousiasmeren over projecten en prototypes. Daarnaast is de kennis en ervaring in het domein van elektro-mechanica universeel toepasbaar en niet beperkt tot Nederland of Europa. 

In 2020 heb ik kennis gemaakt met Pradeep, één members van van de ONE WORLD Citizens een organisatie waarin jongeren lokaal en internationaal samenwerken aan een duurzame samenleving en wereld. Pradeep komt uit Nepal. Hij is een innovatieve, vooruitstrevende educator, maker en ambassador van elektronica en Internet of Things en met name gericht op praktische IoT toepassingen in de Agriculture sector.

Vandaag was Pradeep terug in Nederland, dit keer samen met drie collega’s uit Kenia, Rwanda en Nepal. We hebben ideeën uitgewisseld over praktische agriculture toepassingen. Sensors, LoRa connectivity, PPM/CO2 & radioation opnemers, flow-meters, eInk displays en processoren uit de categorie Raspberry, Arduino en NodeMCU… allerlei basis elementen om praktische, functionele ideeën te realiseren welke concrete impact maken op natuur en habitat. Binnenkort gaan we samen bij de SPARK Makers Zone praktisch aan de slag om kennis en kunde te verbinden en om te zetten in tastbare prototypes.