E-Ink Congres Badge Raspberry Pico PR2040 – personaliseerbaar met foto en tekst

29 april 2022

Low power e-ink displays hebben een breed toepassingsgebied. Zo is zeer recent door Pimoroni een  elektronische badge geïntroduceerd welke gebaseerd is op een Raspberry Pico 2040 processor. Het resultaat is een low-power, high contrast badge met processing capaciteit. Mijn eerdere inzet van e-ink displays gaven al mooie toepassingen voor off-the-grid sensorweergave. Met de inzet van een dual-color e-ink display is het me gelukt om een actionable e-ink dashboard te ontwikkelen, waarbij met rood-contrast aangegeven wordt op welke variabelen actie ondernomen moet worden.

Technische oplossing waarbij een e-ink display aan een embedded processor gekoppeld is, bieden mogelijkheden om de waarden van diverse sensors op mobiele wijze real time weer te geven. Denk hierbij aan CO2, temperatuur, afstand, elektromagnetische straling, maar via datatransfer over NFC of Bluetooth. Mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt wanneer er een local versatile processor aanwezig is. Door een low-power opzet zijn dit soort toepassingen ook geschikt voor langdurige weergave op een enkele batterij of cell-load. 

Met behulp van wat handige Python programmering is het me gelukt om binnen 4 minuten deze badge te voorzien van mijn eigen persoonlijke tekst en een gepersonaliseerde foto. Klaar voor gebruik op de congresvloer. En na congresgebruik ook goed inzetbaar als multifunctioneel display.