Ontwerp en 3D printen vanuit Solid Works

25 mei 2021

Binnen de 3D ontwerpomgeving is een groot scala aan software tools beschikbaar voor het ontwerpen, voorbereiden en realiseren van technische onderdelen en projecten. Met name de snelheid van idee tot gerealiseerd product is een bepalende factor voor succes in rapid prototyping. Ieder software tool heeft zijn eigenschappen en toepassingsgebieden. Binnen de 3D tools heb ik recent de stap gemaakt naar Solid Works als ontwikkelplatform.

Solid Works biedt een betrouwbare, gebruiksvriendelijke omgeving voor het professioneel ontwerpen van onderdelen, projecten en producten en biedt een grote variëteit in het beheren van een eigen catalogus. In de ondersteuning van productie-omgevingen wordt daarmee een hogere servicegraad mogelijk en kan snel ontwikkeld worden op bestaande ontwerpen.

Technische export files kunnen eenvoudigweg geprint worden op PLA, PETG of metaalprinters en platte vlakken kunnen geëxporteerd worden voor uitvoering op de lasersnijder of waterjet. Kortom, met Solid Works als ontwikkelplatform is er een goede aansluiting mogelijk op het voor mij beschikbare productiepark.