Trots op de publicatie van mijn ‘Rudolph The Red Nose Reindeer Workshop’ in het internationale Raspberry The MagPi magazine #127

15 maart 2023

In internationale editie van ’the MagPi Magazine #127′ – maart 2023, staat mijn project showcase ‘Workshop Rudolph the Red Nose Reindeer’ gepubliceerd in een 2-pagina tellend artikel. Het Raspberry MagPi is het internationale Raspberry Pi magazine en beschrijft onder andere Pi-themed projecten, elektronica tutorials, how-to-guides en nieuws en events. Mooi om te zien dat mijn project opgenomen is in showcase sectie.

Mensen leren programmeren en enthousiast krijgen in het toepassen nieuwe technieken. Hoe leer je mensen rond kersttijd programmeren? Met een workshop waarin Rudolph met een grote rode LED neus centraal staat en geprogrammeerd wordt met MicroPython. Mijn opzet bij deze workshop is een lage instapdrempel en een goede start om vertrouwd te raken met het programmeren van Python met behulp van een Raspberry Pi Pico. Rudolph, een knapperend haardvuurtje, een kerstboom met gekleurde ballen en een draaibare ster, allemaal lasergesneden, 3D geprint en gelijmd en samengevoegd tot een interactief, programmeerbaar kersttafreel.

In mijn praktijk als maker, trainer en consultant in elektromechanische prototyping krijg ik regelmatig de vraag of het mogelijk is om binnen een afgebakende tijd op een leuke manier kennis te maken met nieuwe technieken. Een workshop, passend bij een thema, werkveld of seizoen creëert keer op keer betrokkenheid en enthousiasme. Wanneer deelnemers zelf iets kunnen maken en daar een persoonlijke twist aan kunnen geven, worden nieuwe kennis en vaardigheden op een natuurlijke wijze omarmt. Dit vind ik de leukste uitdagingen en geeft me de mogelijkheid om anderen enthousiast te krijgen voor nieuwe technieken.