Side Glow Fiber – NeoPixel decoratie

23 februari 2021

Side Glow fibers maken deel uit van de categorie optische vezels. Naast de traditionele glasvezelkabels welke gebruikt worden voor optische communicatie en gegevensuitwisseling, is er een nieuwe categorie in opkomst…. de side glow fiber. Deze heeft een aantal specifieke kenmerken: verbruikt geen stroom, kan tegen water, is zacht en flexibel en kan verschillende kleuren transporteren een als side glow weergeven.

Side glow fiber is beschikbaar is verschillende diameters en goed verkrijgbaar van 2-14mm. Het is gemaakt van PMMA is door de grote mate van flexibiliteit niet makkelijk breekbaar. Lichttransport vindt probleemloos plaats binnen het bereik van 380-780nm. Het aansturen met licht kan efficiënt vanuit een vaste LED bron of een op NeoPixel gebaseerde lichtbron, waarmee een breed scala van kleuren ondersteund wordt. 

Het gebruik van flexibele lichtweergave waarbij de kleur dynamische interactie aan kan gaan met de omgeving biedt een nieuwe set aan mogelijkheden. Interactiviteit, dynamische kleurweergave en flexibele – bewegende lichtobjecten.