Pasfit transportbehuizing met foam inlay op lasersnijder voor Fluke multimeter

7 februari 2022

Recent heb ik de hand weten te leggen op een Fluke 189 TRUE RMS Multimeter. Deze multimeter is van hoge kwaliteit, robuust in uitvoering en wordt het liefst verplaatst in een goede transportbehuizing. Aangezien ik nog een solide transportbehuizing op voorraad had liggen leek het mij een leuk project om deze transportbehuizing met behulp van een lasersnijder pasfit op maat te maken.

Om de contouren van de multimeter en de behuizing in te meten heb ik een contrastfoto gemaakt en deze ingelezen in tekensoftware. Vervolgens heb ik de juiste uitsparingen afgemeten, ingetekend en klaargezet voor op bewerking op de lasersnijder.

Binnen RDWorks lees ik de DXF lasersnij-file in. Ik pas de vermogensinstellingen en de snijsnelheid in op het vermogen wat door het foam heen snijdt, maar niet door de behuizing waarin de foam geplaatst is. Vervolgens wordt de uitsparing in de foam inlay uitgesneden met een snelheid van 50mm/sec. Het resultaat is een scherpe snede, maatvast en de garantie dat deze waardevolle meterde komende jaren schokvrij vervoerd kan worden.