Ondersteuning bij updaten en en installeren extra memory laptop – nieuwe skills in 15 minuten

9 februari 2023

Wanneer geheugen van een laptop uitgebreid moet worden is het tijd om de laptop te openen. Dit kan voor de gebruiker indrukwekkend zijn, vooral wanneer je te horen hebt gekregen dat statische elektriciteit de net aangeschafte geheugenuitbreiding zomaar ongezien kapot kan maken. Kennis, skills en ervaring bij dit soort handelingen bouw je in de loop van de tijd op. Je bent bewust van mogelijkheden, maar ook bewust van de gevaren die op de loer liggen.

Zo ook vandaag. De laptop losschroeven, gebruik maken van pry tools voor het losklikken van de behuizing. Op zoek naar de locatie van de memory slots en ssd drive. Deze vervolgens zorgvuldig verwijderen en de nieuwe geheugenuitbreidingen monteren. De bodemplaat terugklikken (nog niet vastschroeven), de laptop starten en testen of de memory uitbreiding werkt. De ssd kaart mounten, zodat deze beschikbaar komt als nieuwe D: drive. Binnen 15 minuutjes is de uitbreiding een feit. De gebruiker kan verder. En vooral verder in de toekomst met het zelfstandig uitbreiden wanneer het geheugen weer een keer aan de kleine kant blijkt te worden.

Als maker en trainer bied ik regelmatig een helpende hand, overhandig ik de benodigde informatie of geef ik inzicht in de criteria die een gebruiker nodig heeft om een nieuwe vaardigheid eigen te maken. De afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat ik er veel plezier aan beleef de skills bij anderen te helpen ontwikkelen. Van doen, naar uitleggen hoe je iets doet. En daarbij inzicht geven in zaken waar je op moet letten om een nieuwe skill eigen te maken.