Leerzame ‘BuzzWire’ Workshop voor klas 3 Technasium – Cambium College

7 maart 2022

Vanochtend hebben ruim 30 leerlingen van het Cambium College – klas 3 Technasium (havo en vwo) met het vak Onderzoeken en Ontwerpen uit Zaltbommel kennis gemaakt met de SPARK Makers Zone in ‘s-Hertogenbosch.

Na een rondleiding langs de metaal- en houtwerkplaats en een kennismaking met onder andere de robotarm, freesmachine en de lasersnijders en de 3D printers zijn we van start gegaan met twee workshops. In de workshops hebben de technasium leerlingen kennis gemaakt met nieuwe technieken en hebben ze zelf een eigen product gerealiseerd. Het resultaat een mooie glazen pot met een gezandstraald motief, gemaakt met behulp van vectortekeningen en een vinylsnijder en voor de BuzzWire workshop een zenuwbeheerstester welke een doordringend geluid maakt wanneer de koperen buizen elkaar raken.

Het ontwikkelen van workshop vereist inventiviteit en inlevingsvermogen. Een goede voorbereiding vereist inschatting van interesses, vaardigheden en gewenste begeleiding. Een passende workshop draagt bij aan nieuwe vaardigheden. En vandaag als resultaat een leerzame ochtend en een positieve belevenis met techniek.