Arduino Introductie Training – een leerzame ochtend met een praktische aanpak

4 februari 2022

Vanochtend heb ik met veel plezier de Arduino Introductie training geven. In deze introductietraining maken de deelnemers kennis met de mogelijkheden van embedded computing en het gebruik van LEDs, sensors, potmeters, zoemers en servo’s.

Met de multimeter en gebruikte batterijen leg ik uit wat spanning en stroom is en wat analoge en digitale signalen zijn. Gaandeweg leren de deelnemers de betekenis van ‘setup’ en ‘loop’ en de programmeercode, en met praktische voorbeelden maken we kennis met het gebruik van de analoge en digitale poorten.

Gebruik makend van de Arduino Student Kit worden de deelnemers met diverse voorkennis van programmeren op een praktische wijze door mij meegenomen van ‘Blink’ en ‘Hello World’ naar de seriĆ«le monitor en plotter en vervolgens van een servo-gestuurde slagboom naar de vrolijke tunes van Super Mario op de de piezo speaker.
Dit soort trainingen stimuleren creativiteit en vernieuwing. Regelmatig krijg ik na dit soort trainingen vragen over eigen toepassingen of integratie met bestaande situaties. Inmiddels is mijn trainingsaanbod daarmee uitgegroeid tot 5 verschillende gebieden en organiseer ik deze zowel op inschrijving als in-company.