Fluke 101 multimeter als gedenkwaardig souvenir aan Japans avontuur

24 juli 2023

Gedurende mijn twee zomervakantie in Japan, werd ik voortdurend verrast door de naadloze integratie van technologie en rijke cultuur in het land. Winkels met tweedehands high-end meetapparatuur, geavanceerde digitale klokken met LED-technologieën, en grijparmen voor speelgoedkarakters zijn enkele opvallende voorbeelden van de technologische vooruitgang.

Tegelijkertijd bood Japan een harmonieuze balans met rustgevende zen-tuinen, waar je naast de thee-ceremoni ook kon mediteren door het aanharken van de ecologische tuinen.

In de eetgelegenheden verbaasde ik me over de efficiëntie van het bestelproces via iPads en het snelle serviceconcept met lopende banden voor sushi, waar de prijzen duidelijk op kleur gecodeerde bordjes waren aangegeven.

Bovendien was de Shinkansen bullettrein van Japan Rail een indrukwekkend staaltje van technologische vooruitgang voor het interstedelijke transport. Met snelheden tot 300 km/uur zijn we van Tokyo naar Hiroshima, Osaka en Kyoto gereisd.

Als een tastbare herinnering aan mijn reis kocht ik een praktische Fluke multimeter in een gespecialiseerde high-end meetinstrumentenwinkel. Het was een verrijkende ervaring die me met een gevoel van bewondering voor Japan’s technologische innovaties achterliet.