Voorbereiding woordklok workshop : nieuwe processor Arduino Nano Every, uitbreiding functionaliteiten

11 juni 2021

In voorbereiding op komende workshops voor het maken van een woordklok heb ik aanpassingen aangebracht die de klok meer functionaliteit gegeven en welke de nieuwe Arduino Nano Every processor ondersteunt. Door gebruik te maken van de Arduino Nano Every blijven bibliotheken ondersteund en kan het basisontwerp uitgebreid worden met meer uitgebreide instellingen voor kleur en tijd + en tijd -.

Met deze aanpassing blijft de basisfunctionaliteit gewaarborgd. Daarnaast is het upload- en update proces stabieler, wat tijdens de workshop een erg prettig voordeel is. Ik zit te overwegen ook een een versie te maken welke gebaseerd is op de Raspberry Pico en ook een versie gebaseerd op de STM Blue Pill. Al deze versie zitten in dezelfde prijsrange maar ondersteunen verschillende programmeeromgevingen.

Voor de Raspberry Pico versie kan dit een leuke, praktische trainingsopdracht zijn om de meer geavanceerde functies binnen Python onder de knie te krijgen. Het gebruik van de time library en de NeoPixel implementatie maken het een interessant studieproject, waarbij de uitbreidingen zeker niet beperkt hoeven te blijven tot een woordklok.