Mechatronica

Grensgebied van mechanica en electronica
Het grensgebied van mechanica en electronica is een toepassing die oplossingen biedt in de industriële automatisering. Het ontwerpen en realiseren van dit soort oplossingen vereist een goed totaaloverzicht in projecten waarbij mechanische systemen en regelsystemen elkaar ondersteunen. Lopende banden met sensoren en actuators maken handmatige transport overbodig. Slimme camera’s met AI algoritmen bepalen met hoge snelheid of producten aan de vereiste specificaties voldoen. En draaiende plateau’s bewegen halffabricaten en/of eindproducten naar andere horizontale of verticale locaties binnen productieomgevingen.

Embedded computing en mechanica
De combinatie van embedded computing en mechanische constructies maken het mogelijk efficiënte en flexibele toepassingen te realiseren. Sturing van processen en collectie van proces data geven inzicht in procesvoortgang en productielijn management. BotBerg heeft ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van mechatronica oplossingen waarbij embedded computers, stappenmotoren, sensors en transport elementaire onderdelen vormen.

Visuele indicatoren en DMX entertainment aansturing
Embedded computing en sensors (licht, geluid, temperatuur en luchtdruk) laten zich prima verenigen met het aansturen van lichtpanelen, LED PAR’s , moving heads en NeoPixels. Traditionele protocollen als RS232, RS485 (voor DMX), MIDI, SPI en I2C kunnen direct communiceren met Arduino, Raspberry en ESP omgevingen. Hiermee zijn interactieve opstellingen te realiseren, waarbij licht en geluid aangestuurd wordt door lokale en remote sensoren.