Testen van de mogelijkheid om onder een hoek op een bestaande structuur te printen – begeleiding vanuit de SPARK Makers Zone voor studenten op ABB Robotarm

2 juni 2022

In vervolg op de Avans werktuigbouwkunde studenten welke de impact van geforceerd koelen hebben onderzocht, heb ik vandaag, vanuit mijn rol als labbeheerder bij de SPARK Makers Zone, begeleiding gegeven aan een test om te valideren of er met de robotarm onder een hoek geprint kan worden op een bestaande structuur en daarbij te kijken wat de impact van zwaartekracht en thermische opbouw is. 

“Bas zijn optimistische en kritische denkwijze heeft ons flink vooruitgeholpen met het uitvoeren van onze testen. Samen met hem konden wij verschillende technische problemen oplossen om het onderzoek tot een succesvol einde te brengen. Gegroet, Mees en Ryan”

Een interessante test, waarbij voor de testopstelling gebruik gemaakt is van een door de studenten zelf gemaakte instelbare test-rig, waarmee op een snelle, stabiele wijze het printen op een gewenste hoek uitgevoerd worden. Ook bij deze testopstelling zijn we vakkundig bijgestaan door Peter Storey, research engineer bij Autodesk, de makers van onder andere Fusion360 en ThinkerCad.