SPARK Campus en Fontys Academy of Arts: kennisdeling in actie

27 september 2023


Vandaag geef ik als labbeheerder van de SPARK Campus een rondleiding aan de werkplaatsmeesters van de Fontys Academy of Arts. Deze werkplaatsmeesters van Fontys hebben diverse specialiteiten, variërend van textiel, keramiek, hout en metaal tot aan de digitale werkplaats en grafische vormgeving. Dit omvat een breed scala aan disciplines. Tijdens de rondleiding door Hal 1 en Hal 2 besteden we vooral uitgebreid aandacht aan de Zünd CNC cutter en de 3D robotarmprinter, naast onze lasersnijders en 3D-printers.

We delen onze ervaringen over hoe we kennis en vaardigheden overdragen aan studenten en bespreken de impact op het onderhoud van machines. We ontdekken veel overeenkomsten – studenten met diverse wensen en behoeften. We stellen ook gezamenlijk vast dat het landschap van machines, ambachten en projecten voortdurend verandert en dat een flexibele instelling nodig is om hier als werkplaats in mee te gaan.

Aan beide zijden worden geanimeerd ervaringen met projecten uitgewisseld. We merken op dat er een toename is van projecten waarin verschillende disciplines en vaardigheden samenkomen, wat resulteert in prachtige projecten en nieuwe vormen van samenwerking. Dergelijke ontmoetingen vind ik altijd inspirerend, omdat ze leiden tot nieuwe inzichten en samenwerkingskansen.