Cubiss inspiratie-ochtend – innovatie op gebied van lezen, leren en informeren – met BotBerg als voorbeeld

25 januari 2023

Vanochtend heb ik de inspiratie-ochtend verzorgd voor de leden Cubiss – een organisatie in de veranderende wereld van de bibliotheek, welke als doel heeft de innovatiekracht van organisaties op het gebied van lezen, leren en informeren te vergroten. Deze enthousiaste groep deelnemers heeft vandaag een inspiratie dag, waarbij praktische voorbeelden, sprekende verhalen en onderling netwerken gaat leiden tot het ontwikkelen en testen van nieuwe concepten en het stimuleren van ondernemerschap.

Ik begin met de uitleg van de ontstaansgeschiedenis van de SPARK Makers Zone. Deelnemers gaan nieuwsgierig mee in de rondgeleiding door het SPARK productiepark, met daarbij aandacht voor de metaalwerkplaats, houtwerkplaats, 3D robotarm, freesmachine, lasersnijders, waterjet, borduurmachine, naaimachine, electronica-tafel en verschillende 3D printers filament, resin en metaal printers.

Vervolgens geef ik inzicht hoe ik met BotBerg als zelfstandig ondernemer binnen SPARK mijn bedrijf de afgelopen jaren heb opgebouwd, hoe ik samenwerk met andere makers, op welke wijze mijn acquisitie plaatsvindt en hoe de makers-netwerken elkaar keer op keer versterken. Ik leg uit dat ik bewust ruimte vrijmaak voor eigen experimenteren, mezelf blijf uitvinden en mijn gedreven nieuwsgierigheid spreekt erg aan.

Afsluitend hebben we samen sleutelhangers op de lasersnijder gemaakt met verschillende kleuren acrylaat. Door zelf op de knoppen te kunnen drukken en het resultaat live gemaakt te zien worden, krijgen de Cubiss deelnemers zicht op het proces, de makers-mogelijkheden en wordt nieuwsgierigheid geprikkeld. Tijdens de afsluiting borrelen ideeën voor eigen toepassingen op en gaat men geïnspireerd op naar de volgende sessie. Leuk om dit soort inspiratie-sessies te verzorgen en de nieuwsgierigheid van anderen te kunnen prikkelen.