Gepersonaliseerde ‘Gobodisc’ voor een Eurolite THM-17 Moving Head Spot

19 augustus 2021

Afgelopen maand heb ik met een Arduino DMX512 controller X/Y coördinaten van een Eurolite THM-17 spotlight kunnen aansturen. Dit is de opgang naar een artistieke inzet van moving heads welke reageren op temperatuur, tijd en beweging van personen of objecten. Het kunnen aansturen van een spotlight door middel van een algoritme geeft nieuwe vrijheid in het aanlichten van specifieke locaties. 

De Eurolite moving-head spotlight heeft een zogenaamde gobodisc met daarin 8 fantasievormen. Mijn wens is om deze fansatievormen te vervangen door logos. Hiervoor moet de zogenaamde gobodisc aangepast worden. In de fotos hieronder is te zien hoe de gobodisc gemonteerd is. Nadat ik deze gobo gedemonteerd had, heb ik er een nieuw ontwerp gemaakt en hiervan een eerste sample op de lasersnijder gerealiseerd.

De eerste ervaring is bemoedigend, maar zeker nog niet voldoende perfect. Ik overweeg om er een SMD stencil van te laten maken of anders een laserprinter te gebruiken om met folietransfer een glazen disk te voorzien van logos. Binnenkort verwacht ik meerdere varianten te kunnen testen, gemaakt met verschillende technieken en de resultaten op de muur te kunnen projecteren.