Big Button – Raspberry Pico Gedichten generator

7 april 2022

Het handmatig invoeren van verzamelde data kost vaak extra tijd kost, introduceert de mogelijkheid van nieuwe fouten en beperkt de schaalbaarheid van verzamelen en analyseren van data. Met de introductie van

Met het opengaan van het beursseizoen wordt de vraag naar ondersteunende entertainment weer actueel. Voor een van mijn klanten heb ik een prototype ontwikkeld welke door middel van een uitnodigende grote rode blinkende button op een random wijze gedichten uittypt voor beurspassanten.

Deze vraag stuur eigenlijk meteen naar een USB-HID device, een elektronisch apparaat wat zich voordoet als toetsenbord en op een geprogrammeerde wijze knoppen indrukt, of hele teksten uittypt. De Arduino omgeving laat zich niet zo voor lenen, maar de Keyboard library van de Raspberry Pico is hiervoor een perfect passende technische oplossing.

Teksten zijn eenvoudig te editen, de knop kan uitgebreid worden met een serie aan knoppen. Lichten kunnen knipperen en er kan een geluidssignaal of een MP3 file afgespeeld worden. En zelfs is het mogelijk hier een DMX entertainment Licht/Audio interface aan te koppelen.