Microfoonhouder Trompet Sennheiser Microphone

27 april 2022

In de muziekindustrie is regelmatig behoefte aan een custom made ontwerp. Zo ook voor deze Sennheiser Microphone waarmee een trompettist zich volledig kan richten op de artistieke uitvoering, de geluidskwaliteit gegarandeerd is en waarmee de muzikant direct audio-feedback krijgt.

In dit geval is de wens een transparant acrylaat cirkel met een omtrek van 23 cm en een gat waarin een 32mm sluitring opgesloten zit. Deze sluitring voorkomt beschadigingen van de microfoon en zorgt voor een  probleemloze akoestische feedback. De technische tekening heb ik gemaakt in Vectric vCarve Pro. Het ingegraveerde logo is afkomstig van een sticker, welke ik ingescand heb en omgezet naar een vectortekening. Het gehele ontwerp is geĆ«xporteerd als DXF file voor verdere bewerking met de lasersnijder.

De MetaQuip lasersnijder importeert de DXF file zonder problemen. Na de snijsnelheid en graveerdiepte te hebben ingesteld, is het graveren en uitsnijden van de microfoonhouder in acrylaat binnen enkele minuten gereed. En de volgende 4 exemplaren worden met exact dezelfde instelling gereproduceerd. Mocht het over een paar maanden nodig zijn om er nog een paar bij te maken, dan is de complete ontwerpfile klaar voor een nieuwe lasersnijronde.