In-huis ontworpen printplaat – PCB is gearriveerd

24 augustus 2021

De in-huis ontworpen printplaat welke ik in Duitsland heb laten maken is gearriveerd, maar liefst 9 exemplaren. Ik heb ze meteen voorzien van componenten en stekkerhouders. Deze eerste versie van de printplaat biedt een rijke set aan mogelijkheden in het verbinden van digitale en analoge inputpoorten en in het aansturen van een PWM outputpoort. En beschikt bovendien over een I2C poort.

De afmetingen van deze printplaat zijn beperkt en vallen binnen de 90x22mm. Hiermee zijn ze eenvoudig in te bouwen in een kleine behuizing of als add-on bij te voegen in een bestaande opstelling. Door het geringe vermogen is het mogelijk om deze vanuit Li-Ion accu’s of USB van voeding te voorzien.

De uitgangspoort geeft de mogelijkheid tot het aansturen van verlichting en/of stappenmotoren en deze interactief te laten samenwerken met sensoren voor licht, beweging, temperatuur, druk en/of geluid. Kortom het is een universele PCB geworden waarmee het mogelijk is of kostenefficient een praktisch prototype te realiseren op basis van de Arduino Nano pin-layout.