Heads-Up Display – transparant grafisch display met Qwicc connectie naar ESP32-S2

23 november 2022

Afgelopen maand heb ik een transparant OLED grafisch display ontvangen welke met I2C verbonden kan worden aan een ESP32, Arduino of Raspberry PICO (W). De belangrijkste feature van dit transparante OLED display is dat je er doorheen kan kijken, terwijl er tekst of images weergegeven worden. Door de toepassing van OLED licht de content op het display erg helder op. De resolutie van dit display is 128×56 pixels en maakt gebruik van de HyperDisplay library.

Toepassingen voor dit display zijn divers. Als head-up display kan het waarde toevoegen aan het beeld welke zich voor het zichtveld van de gebruiker bevindt. Hou hierbij wel in de gaten dat dit scherm geen Hololens, VR Screen of Google Glass is. De afstand van de pupil tot het te bekijken object maakt dat de focus ligt op het object en je als het ware door dit OLED scherm heen kijkt. Dit heads-up display kan zo bijvoorbeeld gebruikt worden om extra informatie te tonen zoals prijs, voorraad, afstand en diameter, waarbij op de achtergrond het te bekijken object zichtbaar is.

Dit transparante OLED scherm maakt gebruik van een SSD1309 display driver en is daarmee universeel inzetbaar. De oplichtende displaykleur is helder blauw en in toont hoog contrast met de omgeving. Interessant om in te zetten in prototypes en als onderdeel van een proof of concept (POC). De verkrijgbaarheid is wisseld en de prijs ligt rond de vijftig euro.