Decoratieve Oeteldonkse NeoPixel Kikker – dynamische lichteffecten

22 oktober 2021

In het zuidelijke carnaval komen lichteffecten en spektakel bij elkaar. Zo ook bij mijn nieuwe ontwikkeling – de decoratieve Oeteldonkse NeoPixel Kikker. Met een afmeting van 47x38cm brengt deze sfeermaker licht in verschillende patronen. Geel – Rood en Groen voor de Bossche kleuren, groen voor de kikker en oplichtende elementen in ogen, mond, kop en poten.

Op basis van een aantal voorgeprogrammeerde patronen worden de lichtpatronen met wisselende tussenpozen weergegeven. Dit zorg voor een mooie afwisseling in licht, wakkert de carnavalssfeer aan en blijkt een mooie conversatiestarter te zijn. Zowel in de horeca als in de huiskamer komt deze kikker volledig tot zijn recht. 

Door de inzet van gekleurde LEDs in voorgeprogrammeerde lichtpatronen worden effecten ondersteund en opgeroepen. De volgende stap wordt een uitbreiding door interactie met de omgeving, waarbij passerende bezoekers zorgen voor nieuwe lichteffecten en temperatuur en omgevingslicht aanpassing kunnen sturen voor bestaande patronen.