Binnen 8 dagen van conceptbeschrijving naar een werkend – demonstratieklaar prototype

27 januari 2022

De afgelopen dagen heb ik praktische begeleiding in de rol van begleider vanuit de SPARK Makers Zone gegeven bij het realiseren van een prototype waarmee het leefcomfort van consumenten wordt verbeterd. Door het slim inzetten van bewegingssensoren en algoritmen in combinatie met Internet of Things is binnen 8 werkdagen een werkend prototype gerealiseerd waarmee beweging wordt geregistreerd, met een algoritme wordt omgezet naar KPI indicators en vervolgens naar een dashboard wordt gepubliceerd.

‘Bij de ontwikkeling van ons prototype kwam een nieuw stuk technologie en programmeren kijken. Bas heeft veel geduld en denkt in oplossingen. Zijn enthousiasme, goede begeleiding en het feit dat hij op korte termijn tijd kon vrijmaken, heeft ervoor gezorgd dat ons prototype op tijd opgeleverd is.’ aldus Emiel – student Business Innovation aan de Avans Hogeschool.

De uitdaging in dit project lag in de tijdsdruk, alsmede in de nog te bepalen werking van het beslissingsalgoritme en technische platformkeuze. Gebruik makend van de Arm Cortex-M0 32-bit SAMD21 processor samen met de ECC508 scurity crypto-chip en de LSM6DS3 een low power IMU met 3D digital accelerometer en 3D digital gyroscope, is een werkend sensordeck opgebouwd, geprogrammeerd en is het beslissingalgortime geparametriseerd en gevalideerd.

Kortom een mooi project, korte realisatietijd en een tevreden klant. Ook begeleiding nodig bij het ontwikkelen van een prototype, of ondersteuning nodig bij het tastbaar maken van werkende concepten… neem gerust contact met me op.