Bijwerken Arduino training kits – voorbereid en klaar voor de volgende training

4 november 2022

Soms breken er pootjes van weerstanden af, branden LEDs door, vallen er boutjes of moeren in gaten en kieren, breken er connectors af of blijven multimeters per ongeluk aan staan met een lege batterij als gevolg. Mijn ervaring is dat er bij iedere training materiaal wordt verbruikt. En om ervoor te zorgen dat de volgende training probleemloos verloopt, is het belangrijk de trainingskits compleet te houden.

Deze keer zijn de 8 Arduino Student Kits aan de beurt. Na de meerdere trainingssessies viel het me op dat de training kits steeds meer incompleet zijn, deelnemers kunnen de componenten niet altijd meteen vinden en dus wordt het tijd om de kits weer compleet te maken. Met de stuklijst in de hand ga ik samen met één van de lab-assistenten aan de slag met het inventariseren, pootjes strekken en componenten controleren op gebreken. Vandaag valt het mee. Er blijft slechts één incomplete set over, waarbij meerdere weerstanden ontbreken, de multimeter defect blijkt en te weinig montagebouten heeft.

Het is iedere keer een investering in tijd en onderdelen om je trainingsmateriaal op orde te houden. Maar tijdens de trainingen zelf is het van grote waarde de zekerheid te hebben dat iedere deelnemer over alle benodigde onderdelen beschikt. Goed en compleet materiaal is een randvoorwaarde voor een succesvolle training.