Arduino Explore IoT voorbereiding aankomende training

5 augustus 2021

In voorbereiding op opkomende trainingen heb ik onlangs de Arduino Explore IoT Training Kit aan mijn portfolio toegevoegd. Deze kit geeft de mogelijkheid om praktisch kennis te maken met de ‘Internet of Things’ omgeving, waarin sensoren meting verrichten, acties en berekeningen uitvoeren en de resultaten vervolgens op een online dashboard omgeving beschikbaar maken.

Deze IoT kit van Arduino bevat een MKR WiFi 1010 board, een IoT shield, een PIR sensor en een bodemvochtigheidssensor. De IoT shield heeft een set van sensoren aan boord voor het registeren van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, lichtsterke, RGB kleurherkenning, gesture feedback, afstand, richting (xyz) en accelaratie (xyz). Daarnaast bevat de shield 5 aanraakschakelaars, 2 relais, 5 RGB NeoPixels LEDs, een SD card reader en een accuhouder voor een 18650 LiIon accu. 

De Arduino trainingsomgeving bevat een gestructureerde trainingsset met praktische trainingsvoorbeelden en biedt een IoT Cloud omgeving voor het creëren, laden en managen van programmacode en voor het presenteren van geregistreerde data. Een mooie, complete set, welke zowel de gebruiker als de trainer een goede houvast biedt in de ontwikkelingsreis naar IoT.