8 jaar ervaring met de Raspberry Pi – ruime mogelijkheden, nagenoeg voor iedere applicatie een passende uitvoering

28 april 2021

Sinds 2013 heb ik de Raspberry omgeving omarmd. Met de start van de Raspberry Pi Model B heb ik mijn eerste ervaring opgedaan met de 3D printer webservice Octoprint. De 40 pins GPIO poort had direct mijn grote interesse. Met dergelijke poorten had ik 10 jaar eerder vanuit de Arduino omgeving al ervaring opgedaan. Deze Raspberry omgeving ondersteunt direct mogelijkheden voor webservices, MySQL, MQTT, FTP en low-level data transfer.

De combinatie van Python, GPIO poorten en een directe Wifi connectie biedt veel mogelijkheden. Daarnaast maakt de directe koppeling van camera’s, ondersteuning I2C en de beschikbaarheid van HDMI video de Raspberry Pi omgeving tot een veelzijdige duizendpoot. De Pi Model, P3, P4, P400, Zero en sinds kort ook de Pico bieden een passende oplossing voor nagenoeg alle prijs/processingpower wensen.

Inmiddels is mijn prototyping portfolio uitgebreid tot alle varianten binnen de Raspberry pool en is er ook uitbereiding in de Nvidia AI Jetson en de MicroPython omgeving zoals ESP32, TTGO en de Raspberry Pico.